Volgens ACEA nam de vraag naar lichte bedrijfswagens in de EU bij alle type brandstoffen toe. Van de dieselbusjes werden er ruim 1,4 miljoen verkocht. Dat betekende een stijging van ruim 6 procent op jaarbasis.

Elektrisch

Evengoed verloor diesel marktaandeel. Elektrisch aangedreven voertuigen zagen de verkopen bijna met twee derde aantrekken. Het marktaandeel van deze groep steeg daardoor met circa 1 procentpunt. Hybride bedrijfswagens werden twee keer meer verkocht dan een jaar eerder. Deze bussen waren goed voor 1,6 procent van de markt, waar dat een jaar eerder 0,9 procent was. De verkopen van lichte bedrijfswagens die op benzine rijden stegen met een vijfde.

Nederland

In Nederland waren elektrische bedrijfswagens goed voor krap 5 procent van de markt. In bijna 92 procent van de gevallen gaat het om een diesel. Benzinemotoren en alternatieve brandstoffen waren goed voor elk 1,5 procent marktaandeel. Nog geen procent van de markt betrof een hybride model.

Lees ook:
Mercedes-Benz Vans: ‘Rol van de dealer is cruciaal in transitie naar elektrisch’