Willem Verschuur (Louwman Group): ‘Keuzevrijheid én flexibiliteit in mobiliteit voor werknemer cruciaal’

Terug naar het oude normaal? Nee, dat gaat echt niet meer gebeuren. Het thuiswerken is afgelopen jaar gemeengoed geworden en zal ook na corona blijven. Maar wat betekent dit concreet voor de invulling van onze zakelijke kilometers? Over die vraag gaan we ons buigen tijdens het AM Fleet Event op woensdag 7 en donderdag 8 april. Een van de sprekers tijdens het event is Willem Verschuur, directeur Innovation, Digital & Data (ID&D) bij Louwman Group.

We waren in Nederland jarenlang aan kantoor gekluisterd. Thuiswerken was bij veel bedrijven alles behalve een vanzelfsprekendheid. “Corona heeft wat dat betreft een ongekende versnelling én acceptatie op gang gebracht”, benadrukt Verschuur. Hij gelooft dat veel bedrijven naar een 50/50-verdeling zullen gaan na corona.

“Dit gaat zonder meer grote gevolgen hebben voor de manieren hoe we onze zakelijke kilometers gaan inrichten. Wat betekent dit voor de auto van de zaak? Welk soort auto moet dit worden? Een goedkopere auto dan vroeger of wellicht een deelauto? Welke rol is er weggelegd voor het openbaar vervoer? En voor de fiets, de e-bike en de speed pedelec?”

Verschillende takken van mobiliteit

Met importactiviteiten Toyota, Lexus, en Suzuki en meer dan 70 dealervestigingen behoort Louwman Group tot de grootste auto-distributeurs van Europa. Maar behalve in de automotive is Louwman ook actief in Care en andere takken van mobiliteit. Zo is Leasefietsshop de eerste webshop voor e-bikes van de zaak. En participeert Louwman in Fietsvoordeelshop.nl, autodeelplatform WeGo en in de Mobility Invest Group.

Een ander onderdeel van Louwman Group is Driven. Het helpt werkgevers en werknemers met mobiliteitsvraagstukken. Of het nu gaat om auto’s, bestelwagens, fietsen of het openbaar vervoer. Met advies op maat wordt ervoor gezorgd dat elk vervoersmiddel efficiënt, flexibel, duurzaam én makkelijk kan worden ingezet.

Flexibiliteit en keuzevrijheid

“Flexibiliteit is superbelangrijk. En keuzevrijheid voor de werknemer. Je wilt kunnen schakelen tussen modaliteiten. En bijvoorbeeld kiezen voor elf maanden in een Aygo en tijdens de vakantieperiode een grotere auto. Het gaat uiteindelijk om kosten, uitstootreductie, praktisch gemak. Maar voor de werkgever ook om een stukje fitheid van de medewerker. Het is immers ook steeds meer een HR-item geworden. Kortom, er zitten heel veel interessante kanten aan invulling van zakelijke kilometers. En uiteindelijk willen wij klanten vooral helpen met mobiliteit. In de breedste zin van het woord.”

Willem Verschuur is te gast op de eerste dag – woensdag 7 april – van het AM Fleet Event 2021 om 11.45 uur. Aanmelden voor het AM Fleet Event is mogelijk op de website van het evenement. Premium abonnees van Automobiel Management kunnen kosteloos deelnemen aan het programma. Abonnees van AM kunnen zich met de VIP-code 2021FLEETEVENTABONNEEAM gratis aanmelden voor het event. Meer informatie en registratie op fleetevent.nl.

Lees ook:

Willem Verschuur (Louwman Group): ‘Keuzevrijheid én flexibiliteit in mobiliteit voor werknemer cruciaal’ - Automobielmanagement.nl

Willem Verschuur (Louwman Group): ‘Keuzevrijheid én flexibiliteit in mobiliteit voor werknemer cruciaal’

Terug naar het oude normaal? Nee, dat gaat echt niet meer gebeuren. Het thuiswerken is afgelopen jaar gemeengoed geworden en zal ook na corona blijven. Maar wat betekent dit concreet voor de invulling van onze zakelijke kilometers? Over die vraag gaan we ons buigen tijdens het AM Fleet Event op woensdag 7 en donderdag 8 april. Een van de sprekers tijdens het event is Willem Verschuur, directeur Innovation, Digital & Data (ID&D) bij Louwman Group.

We waren in Nederland jarenlang aan kantoor gekluisterd. Thuiswerken was bij veel bedrijven alles behalve een vanzelfsprekendheid. “Corona heeft wat dat betreft een ongekende versnelling én acceptatie op gang gebracht”, benadrukt Verschuur. Hij gelooft dat veel bedrijven naar een 50/50-verdeling zullen gaan na corona.

“Dit gaat zonder meer grote gevolgen hebben voor de manieren hoe we onze zakelijke kilometers gaan inrichten. Wat betekent dit voor de auto van de zaak? Welk soort auto moet dit worden? Een goedkopere auto dan vroeger of wellicht een deelauto? Welke rol is er weggelegd voor het openbaar vervoer? En voor de fiets, de e-bike en de speed pedelec?”

Verschillende takken van mobiliteit

Met importactiviteiten Toyota, Lexus, en Suzuki en meer dan 70 dealervestigingen behoort Louwman Group tot de grootste auto-distributeurs van Europa. Maar behalve in de automotive is Louwman ook actief in Care en andere takken van mobiliteit. Zo is Leasefietsshop de eerste webshop voor e-bikes van de zaak. En participeert Louwman in Fietsvoordeelshop.nl, autodeelplatform WeGo en in de Mobility Invest Group.

Een ander onderdeel van Louwman Group is Driven. Het helpt werkgevers en werknemers met mobiliteitsvraagstukken. Of het nu gaat om auto’s, bestelwagens, fietsen of het openbaar vervoer. Met advies op maat wordt ervoor gezorgd dat elk vervoersmiddel efficiënt, flexibel, duurzaam én makkelijk kan worden ingezet.

Flexibiliteit en keuzevrijheid

“Flexibiliteit is superbelangrijk. En keuzevrijheid voor de werknemer. Je wilt kunnen schakelen tussen modaliteiten. En bijvoorbeeld kiezen voor elf maanden in een Aygo en tijdens de vakantieperiode een grotere auto. Het gaat uiteindelijk om kosten, uitstootreductie, praktisch gemak. Maar voor de werkgever ook om een stukje fitheid van de medewerker. Het is immers ook steeds meer een HR-item geworden. Kortom, er zitten heel veel interessante kanten aan invulling van zakelijke kilometers. En uiteindelijk willen wij klanten vooral helpen met mobiliteit. In de breedste zin van het woord.”

Willem Verschuur is te gast op de eerste dag – woensdag 7 april – van het AM Fleet Event 2021 om 11.45 uur. Aanmelden voor het AM Fleet Event is mogelijk op de website van het evenement. Premium abonnees van Automobiel Management kunnen kosteloos deelnemen aan het programma. Abonnees van AM kunnen zich met de VIP-code 2021FLEETEVENTABONNEEAM gratis aanmelden voor het event. Meer informatie en registratie op fleetevent.nl.

Lees ook: