Voertuigbranche start campagne ‘Voertuigtechniek, dat is een gave!’

De voertuigbranche heeft dringend behoefte aan jonge, goed opgeleide krachten. Daarom starten de organisaties in de sector een campagne onder het motto ‘Voertuigtechniek, dat is een gave!’ Doel is om het imago van werken in de voertuigtechniek te verbeteren en om jongeren en hun ouders, maar ook zij-instromers, te interesseren.

De campagne is een initiatief van FOCWA, de RAI-sectie CarrosserieNL en VACO. Dat doen ze samen met het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf (OOC), FNV, CNV en De Unie. De campagne richt zich op jongeren van circa 15-16 jaar en hun ouders.

Uitdagend en vernieuwend

“De campagne maakt de jongeren duidelijk dat werken in voertuigtechniek uitdagend en vernieuwend is. Ze gaan werken met hoogwaardige technieken en hightech equipment. De banden- en wielenbranche laat bijvoorbeeld technieken zien zoals ADAS-kalibratie en TPMS-service,’’ aldus de organisaties. Onderdeel van de campagne is een toolbox voor werkgevers die te bekijken is via www.datiseengave.nl.

Lees ook:
Schadeherstelsector: de bodem is bereikt

Voertuigbranche start campagne ‘Voertuigtechniek, dat is een gave!’ - Automobielmanagement.nl

Voertuigbranche start campagne ‘Voertuigtechniek, dat is een gave!’

De voertuigbranche heeft dringend behoefte aan jonge, goed opgeleide krachten. Daarom starten de organisaties in de sector een campagne onder het motto ‘Voertuigtechniek, dat is een gave!’ Doel is om het imago van werken in de voertuigtechniek te verbeteren en om jongeren en hun ouders, maar ook zij-instromers, te interesseren.

De campagne is een initiatief van FOCWA, de RAI-sectie CarrosserieNL en VACO. Dat doen ze samen met het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf (OOC), FNV, CNV en De Unie. De campagne richt zich op jongeren van circa 15-16 jaar en hun ouders.

Uitdagend en vernieuwend

“De campagne maakt de jongeren duidelijk dat werken in voertuigtechniek uitdagend en vernieuwend is. Ze gaan werken met hoogwaardige technieken en hightech equipment. De banden- en wielenbranche laat bijvoorbeeld technieken zien zoals ADAS-kalibratie en TPMS-service,’’ aldus de organisaties. Onderdeel van de campagne is een toolbox voor werkgevers die te bekijken is via www.datiseengave.nl.

Lees ook:
Schadeherstelsector: de bodem is bereikt