Van Mossel breidt verder uit in Vlaanderen

Van Mossel neemt een belang van 50 procent in een joint-venture met het Belgische autobedrijf van de familie Devos-Capoen. Het overige belang blijft in handen van de familie. Het bericht komt in dezelfde week dat Van Mossel ook aankondigde de verkoop en service voor Mercedes-Benz Trucks in Antwerpen te gaan verzorgen.

Devos-Capoen heeft drie Renault-vestigingen in Kuurne, Roeselare en Menen, drie Dacia-vestigingen in Kortrijk, Roeselare en Menen en een occasioncenter in Kuurne.

Iedereen

“Met deze joint venture voegen we met Renault en Dacia opnieuw twee nieuwe merken toe aan ons merkenportfolio in België. Nu we ook in West-Vlaanderen aanwezig zijn als dealerbedrijf kunnen we iedereen in Vlaanderen bedienen” zegt Eric Berkhof, Algemeen Directeur Van Mossel Automotive Groep. “Met onze leasingmaatschappij Westlease waren we al aanwezig in Deerlijk dus deze toevoeging is een belangrijke strategische aanvulling en uitbreiding van ons gebied.”

Overname-offensief

Van Mossel startte haar overname-offensief van dealerbedrijven in Belgie in 2019 met de dealergroepen GMAN uit regio Antwerpen en het Limburgse Bruyninx. In december 2019 werd ook Car Assistance Company uit Turnhout onderdeel van de groep. Begin 2020 kwam Van Mossel Automotive Groep tot een akkoord met de familie Van Kelst waarmee Van Mossel met de vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven ook in Vlaams Brabant voet aan grond kreeg. Later dat jaar werd hieraan ook nog een Peugeot/Citroën vestiging te Diest toegevoegd en breidde Mercedes-Benz uit met een vestiging te Brecht.

Begin 2021 was Van Mossel, met de overname van Fidenco en Autopolis Luxemburg, verantwoordelijk voor de grootste dealerovername in de Benelux sinds 2017. In totaal telt Van Mossel Automotive groep bijna 300 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

Lees ook:
Van Mossel neemt activiteiten Belgische Opel Garage Vervloet over
Van Mossel doet grootste dealerovername ooit

Van Mossel breidt verder uit in Vlaanderen - Automobielmanagement.nl

Van Mossel breidt verder uit in Vlaanderen

Van Mossel neemt een belang van 50 procent in een joint-venture met het Belgische autobedrijf van de familie Devos-Capoen. Het overige belang blijft in handen van de familie. Het bericht komt in dezelfde week dat Van Mossel ook aankondigde de verkoop en service voor Mercedes-Benz Trucks in Antwerpen te gaan verzorgen.

Devos-Capoen heeft drie Renault-vestigingen in Kuurne, Roeselare en Menen, drie Dacia-vestigingen in Kortrijk, Roeselare en Menen en een occasioncenter in Kuurne.

Iedereen

“Met deze joint venture voegen we met Renault en Dacia opnieuw twee nieuwe merken toe aan ons merkenportfolio in België. Nu we ook in West-Vlaanderen aanwezig zijn als dealerbedrijf kunnen we iedereen in Vlaanderen bedienen” zegt Eric Berkhof, Algemeen Directeur Van Mossel Automotive Groep. “Met onze leasingmaatschappij Westlease waren we al aanwezig in Deerlijk dus deze toevoeging is een belangrijke strategische aanvulling en uitbreiding van ons gebied.”

Overname-offensief

Van Mossel startte haar overname-offensief van dealerbedrijven in Belgie in 2019 met de dealergroepen GMAN uit regio Antwerpen en het Limburgse Bruyninx. In december 2019 werd ook Car Assistance Company uit Turnhout onderdeel van de groep. Begin 2020 kwam Van Mossel Automotive Groep tot een akkoord met de familie Van Kelst waarmee Van Mossel met de vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven ook in Vlaams Brabant voet aan grond kreeg. Later dat jaar werd hieraan ook nog een Peugeot/Citroën vestiging te Diest toegevoegd en breidde Mercedes-Benz uit met een vestiging te Brecht.

Begin 2021 was Van Mossel, met de overname van Fidenco en Autopolis Luxemburg, verantwoordelijk voor de grootste dealerovername in de Benelux sinds 2017. In totaal telt Van Mossel Automotive groep bijna 300 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

Lees ook:
Van Mossel neemt activiteiten Belgische Opel Garage Vervloet over
Van Mossel doet grootste dealerovername ooit